Кадри Нова твСлужителите от бургаски магазин плащат откраднато яке, защото

...
 Кадри Нова твСлужителите от бургаски магазин плащат откраднато яке, защото
Коментари Харесай

Абсурд: Служителите от бургаски магазин плащат откраднато яке, защото прокуратурата пожали крадлите

 

Кадри Нова тв

Служителите от бургаски магазин заплащат откраднато яке, тъй като прокуратурата в морския град приключи наказателното произвеждане против крадлите. Пред камерата на Нова телевизия шефката Мария Динева показа, че е получила писмо от прокурор, в което като претекст е посочена ниската 

стойност на открадната движимост.

Сега служителките като материално-отговорни лица ще би трябвало да отделят пари от заплатите си, с цел да покрият вредата, прибавя Динева.
Прокуратурата в Бургас отхвърля да образува досъдебно произвеждане против две дами, които са хванати за кражба от магазин на централната улица, написа Флагман.бг.
„ Още през май месец излъчихме фрагментите, откакто от магазина ни изпратиха видеозапис, сниман от техните охранителни камери. 10 месеца по-късно продавачките са разочаровани от развоя на този случай   и са обезпокоени, че в този момент самите те ще би трябвало да заплащат якето, макар че са открити крадлите. Знаят им се имената. Всичко е ясно, само че не и за какво е прекъснато търсенето на отговорност от хванатите “, сподели водещият на „ Здравей, България “ Виктор Николаев.
На фрагментите, които още веднъж бяха излъчени по Нова телевизия тази заран, се вижда по какъв начин старата жена краде якето, до момента в който приятелката й мери друго и по този метод отвлича вниманието на продавачката. Кражбата става на 1 май предходната година. Веднага след излъчването на записите, полицията разгласи двете дами за общодържавно търсене, а след това ги задържа.
„ Разпознахме ги. Якето беше открито и   следователката сподели, че е носено. Заради това не се приема якето и би трябвало да ни се заплати цената на открадната движимост “, прецизира Мария Динева.
Случаят е бил предаден на прокуратурата, а по думите на шефката на магазина, по производството са се сменили трима прокурори. Когато се очаквало към този момент да бъде планувана дата за дело против двете дами, получили писмо от прокуратурата за преустановяване на наказателното произвеждане.
Тези дами са хванати, пуснати и се разхождат на независимост, прибавя Динева.
„ В писмото, което получих, са посочени имената на крадлите. Явно доста са крали и постоянно са минавали метър “, сподели пък собственичката на магазина.
От прокуратурата в Бургас отхвърлиха да разясняват пред Нова телевизия претекстовете, с които са прекратили наказателното произвеждане против двете дами.
Собствениците на магазина имали право да апелират. Парите, които те би трябвало да дадат за юрист, обаче са повече от цената на якето. Затова дамите ще покрият разноските от заплатите си.
Тази история дава мотив да си отговорим на въпроса за какво от ден на ден хора се саморазправят с крадците и вземат закона в личните си ръце, сподели пък Виктор Николаев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР